Gluténmentes szilvás pite Zelleitündi módra
- Könnyű
- Zellei Tündi20-40 perc
- 2020-10-20163.36 kcal/fő
1 főre | Érték |
---|---|
kcal: | 163.36 |
kJ: | 678.91 |
Szénhidrát: | 17.34 |
Amelyből cukrok: | 7.16 |
Zsír: | 12.24 |
Amelyből telített zsírsavak: | 0.98 |
Rost: | 2.2 |
Fehérje: | 2.57 |
Só: | 0.17 |
- 5dkgCitrom héj nélkül (általános)
- 30dkgSzilva (általános)
- 2ek. ( csapott )Tejföl 20%-os (általános)
- 2dbTojás egész (általános) 1 db 52g
- 1dkgCitromhéj (általános)
- 2gSó, himalája (általános)
- 1dkgFahéj, őrölt (általános)
- 1.5tk. ( csapott )Sütőpor (általános)
- 15dkgTeavaj, magyar
- 13dkgliszt GLUTÉNMENTES LISZTKEVERÉK ZELLEI TÜNDI
- 3dkgERITVIA ÉDEN PRÉMIUM
- 5dkgERITRIT ÉDEN PRÉMIUM
Elkészítés a megadott link alatt
Elkészítés módja
Az eritritet a puha vajjal habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat, majd jöhet a tejföl a citrom leve, reszelt héja a rum és a só. Hozzáadjuk a lisztkeveréket amit a sütőporral elkevertünk és így is habosra keverjük. Sütőpapírral bélet 24 cm-es kapcsos torta formába simítjuk a tésztát, szépen kirakjuk a tetejét a félbevágott szilva szemekkel, és megszórjuk őrőlt fahéjjal. 180 C fokos sütőben 25-30 perc alatt tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt szeleteljük és porrá őrőlt eritrittel megszórjuk.
Bevásárlólista/hozzávalók
-5 dkg eritrit
-3 dkg négyszeres édesítő
-15 dkg puha vaj/laktózmentes vaj
-2 egész tojás
-1 teáskanál rum
-1 kisebb citrom leve és héja
-2 evőkanál tejföl/növényi joghurt
-csipet só
-13 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék süteményekhez 500g
-1,5 teáskanál sütőpor
-5-6 db szilva
-őrőlt fahéj